Történelmi váltófutás nagy kép

Történelmi Váltófutás

Valamikor 1924-ben született meg a gondolat a Kegyeleti Váltófutás megrendezéséről. Egy vészterhes időszakban visszatérni erőt meríteni egy olyan korhoz, amikor a hősök hősök voltak, sorsukért tenni akartak és mertek, és a rájuk mérteket minden körülmények között méltón küldetésükhöz, emelt fővel viselték. Így kelt életre a 13 főből, 13 váltóhelyből álló Kegyeleti Váltófutás, mely mára fiatalok ezreit vonzza az eseményre. Célja akkor is, most is olyanfajta megidézése a múltnak, ami itt és most ismét elevenné lesz: az értékeké, bátorságé, a tetterőé, a gondolaté, az összetartozásé, az egységé, a szabadságé.

Idén 26. alkalommal kerül megrendezésre Történelmi Váltófutás néven az 1993-ban felelevenített esemény a NATO FUTÁS rendezvényének keretében. 13 fős általános-, középiskolás és egyetemista csapatokat várunk a versenyre, akik az Aradi Vértanúk tizenhárom hőséről elnevezett váltóhelyeken adhatják át egymásnak a stafétát. A táv összesen közel 4 kilométer, így három- és négyszáz méteres vágtatávokra hívjuk a résztvevőket!

A Történelmi Váltófutás szeptember 23.

  • rajtja: 10:30 perckor a Vérmezőről
  • célja: Kapisztrán téren

Jelentkezni a bpatletika@gmail.com oldalon lehet, illetve az esemény Facebook oldalán is szolgálunk információkkal, a NATO Run Fans oldalon.