Mintegy 4500 futó vett részt

Az eredmények itt megtekinthetők.
Mintegy 4500 futó vett részt a hétvégén megrendezésre kerülő BUDAPEST FUTÓFESZTIVÁL – NATO RUN eseményen. Vasárnap kora délelőtt a Vérmezőn gyülekeztek a futás kedvelői, közülük is elsőként a legrégebbi hagyománnyal rendelkező Történelmi Váltó tagjai állhattak rajthoz. A 13 fős csapatok az október 6-i hősök, az Aradi Vértanúk előtt tisztelegtek, mintegy 120 csapat részvételével.
A legnagyobb érdeklődés a Futófesztivál 10 kilométeres távját, a NATO RUN-t övezte. Közös bemelegítés után több ezer futó indult el az Attila úton a Lánchíd alagútja felé. Voltak, akik végig vállalták a tíz kilométeres távot, voltak akik kétfős csapatokban teljesítették. Ez a versenyszám civilek és katonák közös mezőnye volt, hiszen közösen teljesítették a távot, együtt és külön-külön megméretve is. A versenyszámra a Honvédelmi Minisztérium meghívására 12 országból érkeztek katonacsapatok, köztük a NATO legkiválóbb atlétáival. A mezőnyben futóként is üdvözölhettük Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter urat, aki miután immár már hagyományosan maga is teljesítette a távot, így fogalmazott: “Ma mindenki győztes, mert legyőzte a maga lustaságát és gyengeségeit”, a futás, mint mondta, olyan mindenki által “beszélt” közös nyelv, amely nemzetiségtől, pártállástól, nemtől, kortól függetlenül összehozza az embereket.
A nők egyenlőségéért állhattak rajthoz és képviselhették azt futásukkal mindazok, akik támogatni kívánták a NATO 1325-ös Nőkért, Békéért és Biztonságért határozatát, akár egy 1325-ös póló viselésével is.
Az útvonal szépsége lenyűgözte a résztvevőket, egyszersmind próbára is tette, hiszen a táv utolsó két kilométere jócskán emelkedett, mire elérte célját, a Kapisztrán teret. Ahol nemcsak ünnepélyes díjátadó, de kitárt kapuival a Hadtörténeti Intézet és Múzeum kiállításai, a Magyar Honvédség Szentendrei Akadémia Zenekara, HM Különleges Díszelgő Csoport fegyveres bemutatója várta. A civil “oldalt” a csángói magyar népzenét közvetítő Zurgó Együttes képviselte Nádasdy Fanni és Vörös Árpád táncosokkal.
Az eredmények itt megtekinthetők.