Bemutatkozik a BUDAPEST KÖZÚT ZRT.

A Budapest Közút Zrt. látja el a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő utak, hidak, műtárgyak, egész Budapesten a forgalomtechnikai létesítmények, valamint a nem fővárosi tulajdonú, de a közösségi közlekedés által igénybe vett utak üzemeltetési és fenntartási feladatait.

Forgalomtechnikai Igazgatóságunk folyamatosan figyelemmel kíséri a fővárosi úthálózat forgalmi és forgalombiztonsági paramétereit, forgalmirend-felülvizsgálatokat végez, végeztet.

pr1_kep

Az Út-, híd-, műtárgy üzemeltetés-fenntartás, kivitelezés Igazgatóság elvégzi a fővárosi kezelésben lévő, valamint a közösségi közlekedés által igénybevett, közúthálózaton az üzemeltetési, útellenőrzési, fenntartási és kivitelezési feladatokat.

budapest_kozut_kep

A Parkolás-gazdálkodási osztály üzemelteti a Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat területén lévő, valamint a Fővárosi Önkormányzati tulajdonban lévő közterületi várakozóhelyeket és P+R parkolókat.

A Budapest Közút Teherforgalom Budapest védett, illetve korlátozott forgalmú teherforgalmi övezeteinek kezeléséért felelős.

pr3_kep

  1. április elsejétől a Taxi gépjárművek minősítése, a díjfizetés, az engedélykártya és matrica átvétele, a szerződéskötés társaságunk ügyintézésében történik.

bpkozut_logo

Letölthető: budapest-kozut-pr