NATO-futás Afganisztánban is

„A sport összehoz, kikapcsol és mentálisan átlendít a monoton mindennapokon” – fogalmaztak egyhangúan a világ egyik legveszélyesebb országában, Afganisztánban szolgáló magyar katonák.

NATO-futás Afganisztánban is

Az MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán a sport közösség építő szerepére hivatkozva hirdette meg a budapesti NATO RUN elnevezésű futóversennyel egy időben a 10 kilométeres futást, amelyre mind a nemzetközi törzstiszti és tanácsadó csoportokban, mind pedig a kontingensszerű szervezetekben – MH Nemzeti Támogató Elem, MH Biztosító Szakasz, MH Különleges Műveleti Kontingens – szolgáló magyar katonák örömmel jelentkeztek.

A Budapesti Atlétikai Szövetség segítőkészsége és az MH Összhaderőnemi Parancsnokság maximális támogatása mellett – a késői nevezések ellenére is időben – sikerült kijuttatni a rajtszámokat, pólókat és érmeket a műveleti területre.

NATO-futás Afganisztánban is decor 1.

A szervező és biztosításban részt vevő állomány frissítőpontokkal, molinókészítéssel, egészségügyi biztosítással és hideg dinnyével támogatta a jó hangulatú futóversenyt.

Helyi idő szerint 13 óra 30 perckor rajtolt a mintegy 30 főből álló mezőny. A helyi körülményekhez viszonyítva „kellemes”, 34-36 fokos időjárás mellett minden résztvevő szintidőre teljesítette a távot. Az első helyen 42:33-as idővel befutó Mánya Máté őrvezetőt Eff Máté Pál főhadnagy (43:52), a dobogó jelképes harmadik fokán pedig Vörös István főhadnagy (45:43) követte. Dóra László alezredes az afganisztáni magyar katonák nemzeti rangidőseként példamutató teljesítménnyel, 46:28-as idővel negyedik helyen ért célba.

NATO-futás Afganisztánban is decor 2.

Fotó: a szerző felvételei

Forrás: a képek és a cikk a honvedelem.hu weboldalról származik