Az ENSZ 1325-ös határozata a Nőkért, Békéért és Biztonságért

A NATO Partnerségi Futófesztivál 2016 egy olyan különleges esemény, melyet a NATO Nőkért, Békéért és Biztonságért sajátos képviseleti irodája is támogat az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának 1325-ös (NATO UNSCR 1325) határozatának megvalósítása érdekében.

Fuss a NATO Partnerségi Futófesztiválon és támogasd a nemek egyenlőségét, járulj hozzá a nők békében és biztonságban játszott szerepének tudatosításához. Egy kifejezetten erre a célra tervezett póló viselésével a nő szerepének fontosságát hangsúlyozod, melyet a konfliktusok megelőzésében, kezelésében, a béke építésében és fenntartásában játszik.

Az idei Varsói Csúcstalálkozón a NATO kezdeményezte a nemrég frissített NATO/EAPC Politikája a Nőkért, a Békéért és Biztonságért cselekvési terv tovább bővítését annak megvalósulása érdekében. A NATO FUTÁS rávilágít arra, hogy a nők részvétele a döntéshozatalban és a nők jogainak megerősítése alapvető fontosságú, továbbá a nők és lányok nemek szerinti diszkriminációjának, vagy bántalmazásának megelőzését.

Ha ki akarja fejezni a nemet egyenlőségének fontosságát és tudatosítani azt, kérje az ENSZ 1325 pólóját a regisztrációnál! *